Over ons

Infopunt Publieke Ruimte

Dialoog en betrokkenheid maken openbare ruimte tot publieke ruimte. Infopunt Publieke Ruimte is het aanspreekpunt voor professionelen, beleidsmakers en burgers die meer willen doen met hun leefomgeving.

Infopunt Publieke Ruimte vertegenwoordigt 40 Vlaamse gemeentebesturen, ruim 90 ondernemingen en organisaties die actief zijn op gebied van openbare ruimte en acht Vlaamse overheidsinstellingen en beroepsfederaties.

Kwaliteit realiseren in de openbare ruimte is meer dan het herinrichten van straten of pleinen met een zitbank en een boom. Kwaliteitsvolle publieke ruimten zijn een hefboom voor maatschappelijke, ruimtelijke, economische en ecologische ontwikkeling.

Door te investeren in hun openbare ruimte, brengen gemeentebesturen en andere opdrachtgevers een positieve spiraal op gang, een multiplicatoreffect waardoor de investeringskost zichzelf terugverdient.

Die boodschap blijft Infopunt Publieke Ruimte uitdragen in zijn werking. In onze publicaties, campagnes en vormingsactiviteiten wordt publieke ruimte in de breedst mogelijke zin benaderd.