Home>Project>LOV, Mechelen
{"slide_to_show":"1","slide_to_scroll":"1","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","fade":"false","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}
Ongecategoriseerd

LOV, Mechelen


De Onze-Lieve-Vrouwestraat hartje Mechelen, midden in het winkelgebied, is sinds juli 2020 autoluw. Vanaf halfweg 2021 krijgt de straat een totale make-over met heel veel aandacht voor comfort, beleving en groen. Intussen vulden bewoners, handelaars, kunstenaars en andere creatieve duizendpoten samen de vrijgekomen ruimte in. Omdat ze hun straat graag zien. Dat is project LOV.

Kwaliteitsvolle ruimte in een stad. Sinds Covid-19 is het thema actueler dan ooit, maar de Stad Mechelen zet er al twintig jaar op in. Het herinrichten van straten en pleinen gebeurt op mensenmaat en zorgt voor een aantrekkelijke, leefbare en groene stad. Een straat beleven is even belangrijk als erin bewegen. Zo komen zowel bewoners, toeristen en shoppers als cultuurliefhebbers, terrasgangers en ondernemers ruimschoots aan hun trekken. Het winkelgebied heeft een belangrijke plaats in die totaalbeleving. De Bruul en de Botermarkt ondergingen al eerder een geslaagde facelift. Binnenkort is de Onze-Lieve-Vrouwestraat aan de beurt. Het ontwerp is klaar voor een comfortabel en toegankelijk openbaar domein met veel aandacht voor beleving en plaats voor groen, bomen en waterberging. Ook het autoluwe karakter creëert meer ruimte op straat. In 2011 werd al een stuk van het stadscentrum autoluw. In 2020 kwamen daar de IJzerenleen en een deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat bij.

Ruimte voor experiment

In de autoluwe Onze-Lieve-Vrouwestraat verdwenen parkeerplaatsen en opeens was er veel meer ruimte. Omdat de heraanleg nog niet voor meteen was, was dit het ideale moment om te experimenteren met een tijdelijke invulling. Handelaars, bewoners, verschillende creatieve partners en de Stad Mechelen sloegen de handen in elkaar. Actuele vragen kwamen aan bod. Hoe verbind je mensen in een straat? Wat is de identiteit van de Onze-Lieve-Vrouwestraat? Voor wie is de ruimte bedoeld? Waar hebben we behoefte aan? Na enkele brainstormsessies ontstond project LOV. De naam is niet toevallig gekozen. Hij verwijst naar de Onze-Lieve-Vrouwestraat en staat in het teken van de Lieve Sterke Vrouw. Dit concept komt ook heel sterk terug in de uitwerking. Het project zorgde voor een schitterende dynamiek tussen alle partners én leverde zuurstof en ideeën voor de definitieve heraanleg van de straat.

Natuur en cultuur

Uit de brainstormsessies bleek al snel de behoefte aan een aangename plek waar mensen zich goed voelen, een omgeving die alle zintuigen voedt en zorgt voor verbinding. Dat kan zowel met natuur als cultuur en beide kregen een prominente plaats in de straat. Prairiegroen, een kruidentoog en een moestuin voor bewoners verzachten het stedelijke uitzicht. Urban art van jong talent en gevestigde waarden voegt een extra dimensie toe aan de beleving en versterkt de interactie tussen het werk en zijn toeschouwer. Elk kunstwerk verwijst naar het concept van de Lieve Sterke Vrouw. In het historische waterstraatje bots je op een trapschildering van een lieve, krachtige dame met haren die als een waterval over de treden vloeien, als verbinding naar de Dijle. De poetryslam midden op straat verbindt op zijn beurt de omgeving met haar handelaars. Aan de plaatselijke boekhandel vind je een boomstamboekenbank, één van de vele rustplekken in de straat. Een modulair systeem van nieuwe banken en bestaande bloembakken maakt een flexibele opstelling mogelijk. Vrije zones kunnen op verschillende manieren ingevuld worden: voor krijttekeningen met de kinderen, een pingpongtoernooi tussen handelaars en bewoners, workshops…

Bescheiden, onvolmaakte ingreep

De tijdelijke inrichting zit slim in elkaar en kan op elk moment flexibel aangepast worden. Het is een bescheiden onvolmaakte ingreep die geen gebruikswijze oplegt maar de voorbijganger uitdaagt. Interessante bevindingen kunnen later doorvloeien naar de definitieve heraanleg van de straat. De participatieve samenwerking tussen creatieven, kunstenaars, mensen met groene vingers, bewoners en handelaars was een enorme meerwaarde en tilde het project naar een ander niveau. Stad Mechelen, RADAR (voorheen Mechelen Talentenfabriek en H30), Stuifmeel, ProjeKt 1892, Natuurpunt en de artiesten Gijs Vanhee, Jonas Tuch, Sarah Vanden Branden, Wander Rooze en Saïd Rifi brachten een breed scala aan inzichten, interesses en expertise samen. Het resultaat is een breed gedragen project. Alle inzichten werden meegenomen in het ontwerp voor de definitieve heraanleg van de straat.