Parkhof, Machelen

Het woon-zorgcentrum Parkhof in Machelen zou volgens het oorspronkelijke idee van de opdrachtgever, gesloopt worden en plaatsmaken voor een nieuwbouw. Uiteindelijk werden de oude gebouwen behouden en kregen ze een

Oude Begraafplaats, Torhout

Het project van de Oude Begraafplaats is atypisch omdat het niet gaat over een traditioneel ontwerp en uitvoeringsplan, maar over een ontwikkelingsgericht beheerplan voor de beschermde begraafplaats van Torhout. Zowel

Stationsomgeving, Liedekerke

Vroeger was de stationsomgeving van Liedekerke een banale, alledaagse plek zonder enige omgevingskwaliteit. Nu is het een aantrekkelijke toegangspoort voor de gemeente en een aangename opstapplek voor alle pendelaars. Een

Park Zeen, Zaventem

De realisatie van het nieuwe park Het Zeen brengt weer een open beek in Zaventem, maar is meer dan dat. Het park is een strategische groene ruimte in de Woluwevallei

Stationsomgeving, Duffel

De Duffelse stationsomgeving onderging de voorbije tien jaar een ingrijpende metamorfose. Dankzij de inspanningen van het gemeentebestuur, de NMBS en Infrabel is het niet langer een troosteloze plek maar een

Sneppenbos, Boechout

Op het voormalige militaire domein Bulka is een nieuw sport- en recreatiecentrum voor Boechout gerealiseerd. Het programma en de ruimtelijke compositie van het gebouw en het park kwamen tot stand

Kapittelbeek, Dworp

De Kapittelbeek ontspringt in het Hallerbos en mondt nabij de dorpskern van Dworp uit in de Molenbeek. Dankzij een reeks ecologische maatregelen heeft de beek meer ruimte gekregen, waardoor beek

Groe(n)ten uit Zellik, Zellik

Aan de groene beekvallei van de zuidelijke dorpsrand in Zellik ging in 2014 het project ‘Groe(n)ten uit Zellik’ van start. De samentuin brengt mensen van verschillende nationaliteiten, talen en culturen

Speelbos Engels Kamp, Geel

Het speelbos Engels Kamp op het militaire domein in Geel is een bijzonder project. Er moest met zeer uiteenlopende zaken rekening gehouden worden zoals de militaire geschiedenis en de grote

Begraafplaats, Berlaar

Het oude, stenige kerkhof in Berlaar-Centrum lag er al een tijdje verlaten, kil en mistroostig bij. Het gemeentebestuur besloot de begraafplaats een fikse opknapbeurt te geven en transformeerde het domein