Home>Product>Schréder wint smart city award
Product

Schréder wint smart city award


Bron: schréder

Schréder heeft, in samenwerking met Atkins Global, de eerste ontwerpwedstrijd in The City Centre’s A Smarter City competitie gewonnen. Het doel van de wedstrijd was om te benadrukken wat de potentiële voordelen van het implementeren van slimme technologieën zijn in het historische en financiële hart van Londen.

De stad Londen is al lange tijd een plek voor technologische innovaties, en naarmate infrastructuur zich verder ontwikkelt komt de visie van een verbonden ‘Smart City’ steeds dichter bij de werkelijkheid. Onze Key to the City vermelding maakt gebruik van een smartphone app en slim straatmeubilair, om het Londense netwerk van de meer dan 150 ‘groene ruimten’ te vieren. Op het scherm wordt informatie weergegeven die bewoners en bezoekers helpt in contact te treden met hun omgeving.

Het voorstel voorziet in een nieuwe strategische visie voor stedenbouwkundigen door verborgen lagen van de stad te ontgrendelen via verbonden infrastructuur. De toepassing van smart lighting technologie is een belangrijk onderdeel bij het vormgeven van de visie van de slimme stad van de toekomst.

Benjamin O’Connor, directeur van The City Centre, zegt: “Veel mensen denken bij ‘smart’ aan iets puur technologisch. Technologie speelt een grote rol, echter de sleutel tot een werkelijk ‘slimme’ stad is innovatie. Atkins en Schréder’s ‘Key to the City’ viert het unieke karakter van de groenzones van de stad terwijl innovatie centraal blijft staan.”

Lees het volledige artikel